تحلیل سوالات ارشد توسعه روستایی 1397

آزمون کارشناسی ارشد توسعه روستایی همچون سال گذشته با 30 سوال زبان عمومی و تخصصی و 25 سوال برای دروس تخصصی دیگر با 150 سوال برگزار شد. در ازمون زبان عمومی و تخصصی همچون روال گذشته، ده سوال مربوط به لغت و نکات گرامری  طراحی گردید.سوالات مطرح شده در حد نرمال بوده است و اگر داوطلبین عزیز سوالات سالهای قبل را مطالعه کرده باشند می توانند حداقل به سه سوال در این بخش پاسخ دهند. بخش دوم سوالات زبان مربوط به مقوله cloze passage می باشد که به زعم اغلب داوطلبان این بخش جزو موارد سخت می باشد و تمایل کمتری به پاسخگویی دارند با این حال اگر داوطلبی بتواند کلیت متن را مورد بررسی قرار دهد می تواند پاسخ دهد. بخش سوم و مهم ازمون امسال مربوط به درک مطلب می باشد و این بخش همچون قلابی برای جمع آوری تست های صحیح می باشد در واقع تسلط به نکات گرامری و لغت های کلیدی می تواند لازمه پاسخگویی به سوالاتت این بخش خواهد بود.

در بخش سوالات اقتصاد کشاورزی و منابع طبیعی عمده سوالات به سه بخش اقتصاد خرد، اقتصاد منابع طبیعی و کلیت اقتصاد معطوف شده است. نکته حائز اهمیت در طراحی سوالات امسال تاکید طراحان به مباحث عرضه و تقاضا و مباحث مربوط ببه کشش و مولفه های مرتبط به آن می باشد.البته در طراحی سوالات امسال دو سوال هم بصورت مباحث روز طراحی گردیده است. در واقع می توان گفت داوطلبان با خواندن کتاب اصول اقتصاد کشاورزی دکتر کوپاهی به راحتی می توانند به 50 درصد از سوالات پاسخ دهندو مباحث اقتصاد خرد از مهمترین مباحث معطوف شده امسال می باشد. از سوی دیگر در سوالات امسال همه سوالات بصورت متنی و روان می باشد و سوالات فرمولی و مفهومی طراحی نشده است در واقع باید گفت سوالات امسال بسیار کتابی می باشد.

در بخش سوالات مدیریت و تعاون روستایی هم بخش اعظم سوالات مربوط به مبانی تعاون می باشد و تنها دو-سه سوال در رابطه با مدیریت روستایی و دهیاریها طراحی گردیده است. نکته جالب در سوالات امسال تکرار پذیری سوالات قبلا مطرح شده می باشد و بجز دو سه سوال جدید مابقی سوالات بصورت مشخص در کتب و رفرنس های اعلام شده توسط مشاوران توسعه روستایی به وضوح قابل دسترسی بوده است. در واقع به عقیده نگارنده پاسخگویی به 70 درصد سوالات در صوزتی که داوطلب دو رفرنس مبانی تعاون  و اصول و اندیشه های تعاون را خوانده باشد قابل دستیابی می باشد.

در بخش سوالات ترویج کشاورزی چینش سوالات کمی از حالت اعتدال خارج شده است و بیشتر مباحث مدیریت سازمانی، و مباحث ترویجی و آموزشی مطرح گردیده است و در رابطه با اصول ترویج همچون رهیافت ها، تعاریف، اهداف و. . کمتر شاهد طراحی سوال می باشیم. در واقع می توان اذعان نمود سوالات امسال ترویج کشاورزی کمی از حالت عادی پیچیده تر بوده است و داوطلبان برای پاسخگویی نیاز به مطالعه دو سه رفرنس مختلف همچون اصول ترویج و آموزش، مدیریت ترویج کشاورزی و رسانش و نوآوری در ترویج را داشته اند.

سوالات بخش جامعه شناسی روستایی امسال عمدتا بین رفرنس های دکتر ازکیا و کلانتری پخش شده بودند و داوطلبانی که کتاب جامعه شناسی توسعه و توسعه نیافتگی بالاخص بخش اول را مطالعه دقیق کرده باشند، راحتتر می توانند به سوالات پاسخ دهند.از سوی دیگر طراحی سوالات امسال بگونه ای بوده است که بخش اعظم سوالات به مباحث نظریات توسعه روستایی مطوف شده است و مباحث پایه ای و مبانی جامعه شناسی کمتر مورد توجه قرار گرفته است.

سوالات روانشناسی اجتماعی امسال از پراکنش مناسب تری نسب به سال گذشته برخوردار می باشد در واقع باید گفت سوالات مطرح شده در سال 97 منطبق با بودجه بندی وسرفصل های اعلام شده می باشد و در واقع می توان گفت روانشناسی اجتمای کریمی و ستوده می توان به عنوان شاکله پاسخگویی به سوالات امسال تلقی نمود.

در نگاه کلی می توان طراحی سوالات امسال را معتدل در نظر گرفت و داوطلبان با مطالعه رفرنس های مرجع براحتی در کنکور ارشد توسعه در دانشگاه دلخواه خود قبول شوند. همچنین می توان بدون اغراق بیان نمود داوطلبینی که از خلاصه های تهیه شده و نکات کنکوری پایگاه توسعه روستایی اتفاده نموده اند اکنون خوشحال تر می باشند و موفقیتشان تضمین شده می باشد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

تحلیل ارشد علوم جغرافیایی 1397 (برنامه ریزی روستایی)

یکی از مزیت های آزمون کارشناسی ارشد در گروه علوم جغرافیایی عام گرایی گرایش ها و پراکنش موضوعی سوالات در مباحث مختلف است در واقع می توان گفت داوطلب با شرکت در یک مجموعه امتحانی شانس قبولی در 10 گرایش را دارا خواهد بود. ازمون کارشناسی ارشد علوم جغرافیایی با 290 سوال در 18 عنوان درسی طراحی گردیده است. البته نکته حائز اهمیت زمان پاسخگویی کمی است که سازمان سنجش برای این مجموعه در حد 90 دقیقه در نظر گرفته است. بنابر این داوطلب از قبل باید بداند اولویت نخست پاسخگویی به سوالات کد گرایشی است که می خواهد در آن قبول شود و در قدم بعدی سراغ دروس دیگر برود.مسلما هیچ داوطلبی نمی تواند در عرض 90 دقیقه به تمامی سوالات پاسخ کامل دهد زیرا چنین فرصتی اصلا وجود ندارد.

همانگونه که در دفترچه ثبت نامی آزمون کارشناسی ارشد 1397 برای گرایش برنامه ریزی روستایی مشخص شده بود چهار درس فلسفه جغرافیا، آمار و احتمالات، جغرافیایی روستایی و عشایر و برنامه ریزی روستایی به عنوان منابع مشخص شده است و می توان گفت بجز سوالات زبان عمومی و تخصصی تنها 50 سوال برای این گرایش در نظر گرفته شده است.و به داوطلب توصیه می شود بعد از پاسخگویی به سوالات گرایش خود حدالامکان به سوالات دروس مرتبط دیگر جهت افزایش شانس قبولی خود اقدام نماید یعنی داوطلب می تواند به دلیل تشابه محتوای به سوالات مباحثی همچون برنامه ریزی منطقه ای،جغرافیای انسانی و طبیعی هم در صورت داشتن زمان پاسخ دهد تا هم از زمان خود بهتر استفاده کند و هم بتواند شانس قبولی خود را افزایش دهد.

سؤالات درس آمار و احتمال طی چند سال گذشته تغییر و تحولات چندانی نداشته و معمولاً سؤالات در یک طیف خاص طراحی می‌شوند. کنکور 97 نیز همانند سال های گذشته بوده است به با این وجود سطح دشواری سؤالات نسبت به سال 96 کمی آسان تر می باشد. به طوری که 2 سؤال مربوط به میانگین و مد برای داوطلبانی که کمی با مباحث آماری آشنا هستند به راحتی قابل پاسخ‌گویی می باشد. از مباحث رگرسیون، ضریب تغییرات و توزیع آماری هر کدام یک سؤال طرح شده است و 5 سؤال نیز از مبحث احتمال مطرح شده است، که این مبحث همانند سال گذشته بیشترین تعداد سؤالات را به خود اختصاص داده است که نشان دهنده اهمیت آن در کنکور می باشد. تعدادزیادی از سؤالات تکرار سال های گذشته بوده است که مطالعه سؤالات سال های گذشته پاسخ‌گویی به آن ها را تسهیل می‌نماید.

در کنکور 97 درس برنامه ریزی روستایی تا حدودی با کنکور سال 96 متفاوت و بیشتر سوالات طراحی شده به صورت حفظی بوده است و از تعداد سوالات مفهومی کاسته شده است. بیشتر سوالات این درس از کتاب برنامه ریزی روستایی دکتر رضوانی طرح شده اند که همانند روال سال های گذشته به عنوان منبع اصلی این درس مطرح می باشد و در این آزمون نیز حدود 80 درصد سوالات این درس را به خود اختصاص داده است. داوطلبان با مطالعه دقیق این کتاب به راحتی می توانستند درصد بالایی را برای خود به ارمغان آورند. مبحث برنامه ریزی و توسعه روستایی مثل سال های گذشته تعداد بیشتری از سوالات را به خود اختصاص داده است و بقیه مباحث به صورت پراکنده از هر کدام سوال هایی طرح شده است. از دیگر نکات قابل توجه، تکرار در برخی سوالات است که مطالعه آزمون های ده سال اخیر می توانست کمک زیادی به داوطلبان کند. به طور کلی سطح سوالات آزمون 97 در قیاس با سال 96 کمی ساده تر به نظر می رسد و بیشتر حفظی بوده‌اند.

در رابطه با سوالات جغرافیای روستایی و عشایری هم می توان گفت،سوالات کنکور 97 این درس تفاوت چشم گیری نسبت به سال گذشته داشته است، به طوری که بر خلاف روال همیشگی که بخش زیادی از سوالات از کتاب مبانی جغرافیای روستایی دکتر سعیدی طرح می شد، در این آزمون کاهش قابل توجهی داشته و از طرفی بیشتر سوالات از کتاب جغرافیای روستایی دکتر مهدوی طرح شده اند که نسبت به سال های قبل افزایش زیادی داشته و بحث کوچ نشینی نیز مانند روال طبیعی سال های گذشته دو سوال را به خود اختصاص داده است که البته در سال 96 فقط یک سوال از این مبحث طرح شده بود و منبع آن نیز کتاب کوچ نشینی دکتر مشیری است. همچنین در آزمون امسال به طور کلی تعدد منابع و پراکندگی منابعی که سوالات از آن طرح شده است دیده می شود، این قضیه به نوعی غافل گیری داوطلبانی را که همچون سال های قبل تأکیدشان بر روی مطالعه کتاب مبانی جغرافیای روستایی دکتر سعیدی بوده به همراه داشته است. سوالات از حالت مفهومی به حالت حفظی گرایش پیدا کرده اند و پاسخگویی به سوالات نیازمند مطالعه دقیق مباحث مربوطه است. به طور کلی سطح سوالات نسبت به سال گذشته دشوارتر بوده است .

تحلیل سوالات ارشد 1397 ترویج کشاورزی

ازمون ارشد ترویج کشاورزی همچون توسعه روستایی با 30 سوال زبان و 25 سوال تخصصی برای هر درس برگزار شد. در کلیت موضوع می توان گفت سوالات امسال به نسبت سالهای گذشته کمی دشوار و تخصصی تر شده است و اغلب داوطلبینی که رشته کارشناسی آنها ترویج نبوده است با مشکلات بیشتری مواجه شده اند.

در درس اصول ترویج کشاورزی،عمده سوالات مربوط به ارتباطات و نوآوری و بحث PRA بوده است. از نکات جالب توجه طراحی بخش اعظمی از سوالات از مباحث رسانش و نوآوری دکتر کرمی بوده است. همچنین دو سوال به نقل از محسنیان راد  در کنکور  97 می باشد و البته دو سوال هم در رابطه با مباحث روز طراحی گردیده شد.همچنین می توان اذعان نمود در کنکور امسال تکیه بر مباحث مشارکتی بالاخص کتاب رهیافت ها و فنون مشارکتی بیشتر نمود پیدا کرده است

در درس اصول آموزش کشاورزی هم سوالات از پراکنش مناسبی برخوردار می بباشند، در واقع می توان گفت از هر مبحثی در این زمینه سوال طراحی گردیده شده و عدالت بطور کامل رعایت شده است. با این وجود می توان گفت بیشتر سوالات مطرح شده از کتاب چهار بنیان دکتر حجازی که همواره به عنوان یک منابع کلیدی در کارشناسی ارشد و دکتری شناخته می شود و اصول اموزش کشاورزی دکتر موحد محمدی اشاره کرد.

در رابطه با سوالات درس اموزش بزرگسالان می تواند گفت سوالات نسبت به سال قبل از حیث سختی یا اسانی تغییر خاصی پیدا نکرده است. و بازهم دو رفرنس آموزش بزرگسالان عیسی زاده و صباغیان به عنوان منابع اصلی این درس شناخته می شوند همچنین می توان اذعان نمود امسال عمده سوالات بر مباحث تفاوت های آموزش بزرگسالان و مباحث بنیادی این آموزش تکیه داشته است.

در درس مدیریت ترویج سعی شده تمامی سرفصل ها از مبحث رهبری گرفته تا نیازسنجی آموزشی مدیریت رفتار سازمانی و مبانی مدیریتی سوالات مطرح گردد. در خصوص کیفیت سوالات می توان به سطح متوسط آن اشاره کرد که 8 سوال آسان ، 12 سوال متوسط و 5 سوال سخت از عمده این طراحی بوده است بازهم کتاب مدیریت در ترویج چیذری به عنوان مهمترین رفرنس این درس می توان اشاره کرد.

درس جامعه شناسی روستایی به عنوان آخرین درسی است که در ازمون کارشناسی ارشد از آن سوال طراحی گردیده است اگر بخواهیم سوالات این درس را دسته بندی نمائیم نظریات توسعه ای، اصول جامعه شناسی روستایی و مدیریت روستایی از ارکان و شاکله اصلی طراحان سوال بوده است و داوطلبینی که کتب دکتر ازکیا و کلانتری را مطالعه کرده باشند به راحتی می توانند به سوالات این درس پاسخ دهند.