استخدام و دیگر هیچ...

" رویای بر باد رفته"

با انتشار دفترچه چهارمین دوره استخدامی دستگاه های اجرایی کشور، انگار آب سردی دیگر بر پیکره دانش آموختگان رشته های کشاورزی، جغرافیا و توسعه روستایی ریخته شد و باز هم شاهد بی عدالتی ها و تبعیض های فراوان بوده ایم. پایگاه توسعه روستایی به عنوان جامع ترین پایگاه دانش آموختگان حوزه روستایی، در راستای رسالت خود، اقدام به انتشار درد دل ها و درخواست های دانش آموختگان حوزه روستایی بالاخص دستگاههای مجری و تصمیم گیرنده نموده است امید است گوش شنوای پیدا شود و جوابی به درد بی پایان این قشر از افراد جامعه داده شود.

همراهان گرامی، مسلما حق گرفتنی است و باید خواسته های خود را بصورت محترمانه و قانونی پیگیری نمود تا شاهد ثمره دادن تلاش ها باشیم. پس از شما همراهان خواهشمندیم این متن را در کانال ها و گروههای خود به اشتراک گذاشته تا بدست اساتید، مسئولان و افرادی که می توانند کاری کنند برسند.

 

 

چی بگم از کجا بگم دردمو با کیا بگم

با سلام و احترام خدمت مسئول محترم

اینجانب به عنوان یک دانش آموخته حوزه روستایی که حدود بیست پنج سال از عمر خود را صرف تحصیل و علم نموده ام از شما خواسته های دارم که امید است جوابی به این دردهای خفته ما پیدا شود.

1-  بنده فارغ التحصیل توسعه روستایی هستم و در مرز سی سالگی قرار گرفتم اگر بگویم از روستا بیشتر از مسئولین مرتبط می دانم سخنی گزاف نیست، بنده روستا زاده هستم و درد و غم روستائیان را چشیده ام. مسئول محترم شاید انتظار ظهور امام زمان (عج) دست یافتنی تر باشد تا درست شدن ساختار روستایی کشورمان!! حرف بنده این است من که سی سال درس خوانده ام و مدارج علمی را یک به یک سپری کرده ام و حال در استانه ورود به کار هستم چه کنم؟ مسئول محترم، سوال بنده این است آیا سازمان های امور روستایی ( همچون فرمانداری ها، استانداری ها، سازمان تعاون روستایی، مراکز خدمات روستایی و...) نیرو نمی خواهند؟؟ چرا در هیچ اطلاعیه ای این سازمان ها نیروی جذب نمی کنند؟؟ مسئول محترم فکر کنید من فرزند خود شما هستم، آیا واقعا شما فرزند بیکار در خانه دارید؟؟ البته مسلما فرزند بیکار فرماندار، استاندار یا وزیر محترم با من زمین تا آسمان فرق می کند!! تنها سوال بنده اینن است تکلیف بنده چیست؟؟ بنده تحصیلات خود را با بهترین مدارج سپری کرده ام. میگویند فکر استخدام دولتی را از سر به در کنید، بله حق با شماست انگار مدیریت روستایی و حوزه های مرتبط با امداد غیبی اداره می شود که هیچوقت نیروی جذب نمی کنند یا کارکنان ادرات مختلف عمر نوح نبی را دارند که بازنشست نمی شوند و شاید نیرو جذب می شود اما بدون آزمون... سوال من این است استخدام دولتی هم که نداریم، بخش خصوصی هم که یعنی بت پرست شدن ( مدیر یا رییس واحد هر وقت اراده کرد اخراج می نماید)، همه حمایت ها از کارآفرینان و جوانان هم در روی کاغذ است، هیچ تسهیلاتی به دانش آموختگان اعطا نمی شود و تسهیلات هم شبیه هفت خوان رستم است فرضا اخذ وام اولا باید یه طرح را به کسی ثابت نمود که هیچ تخصصی ندارد حال اگر طرف قبول کرد، بانک محترم کلی شرط و شروط که انگار قرار است وام سه هزار ملیاردی بدهند و اگر هم داده باشند معلوم نیست ان طرح به سرانجام برسد یا خیر ، مسئول محترم گناه من چیست؟؟ سوال ما این است

·        چرا نهادهای مرتبط با امور روستایی، کشاورزی و جغرافیای نیروی جذب نمی کنند

·   من که سی سال از عمر خود را صرف درس نموده ام، چه کنم؟ دولتی که هیییچ، آزاد هم که بت پرستی است و بخش های دیگر هم اصلا حمایت نمی شود

امیدوارم روزی، کسی به حرفهای من توجه نماید زیرا ما جوانان داریم زنده به گور می شویم...

 

 

کیمیای جغرافیا طبیعی در عدالت"

 

الان دفترچه های استخدام دولتی رو نگاه کردم، واقعا رشته ما یعنی جغرافیای طبیعی جایی تو هیچ جای این کشور ندارد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ اگر ندارد خوب چه کاریست کلی هزینه و بودجه صرف می شود تا در مدارس و دانشگاه ها درس داده شود؟؟؟؟؟؟؟؟؟ فقط استخدامی این رشته در بعضی جاها برای دبیری است و خییییییلی جالبتر اینکه تعداد زنهای مورد نیاز برای دبیری هم نسبت به مردها خیلی کمتر میباشد. در بخشهای کارشناس آبخیزداری اسمی از بچه های جغرافیای طبیعی نیست در حالیکه بالغ بر 70 درصد مطالعات دانش آموختگان گرایش ژئومورفولوژی در زمینه حوضه¬های آبخیز می باشد. حتی در بخش توسعه بنادر هم اسمی از جغرافیای طبیعی نیست، در بخش کارشناس سیستم اطلاعات جغرافیایی گرایش ژئوفیزیک و جغرافیای انسانی مورد نیاز هست اما باز جغرافیای طبیعی هیچ جایگاهی ندارد. در بخش کارشناس هواشناسی هم اسمی از رشته اقلیم شناسی نیست. خلاصه جز در بخش دبیری جایی برای جغرافیای طبیعی نیست با توجه به عدم نیاز کشور به این رشته، ما دانش آموختگان رشته جغرافیای طبیعی به خاطر حفظ منابع مالی کشور و جلوگیری از سردرگمی تعداد زیادی از علاقمندان به جغرافیا و مدیریت محیطی از مسئوالان عالی رتبه و تصمیم گیر در برنامه ریزی کشور خواهشمندیم آموزش این رشته را متوقف کرده که جلوی ضرر را از هرکجا که بگیری منفعت است. ما نه در برنامه های عمران سدسازی، کارخانه جات عظیم و معادن نیاز به جغرافیای طبیعی داریم، نه در بخش برنامه ریزی شهری نیاز به بستر جغرافیای طبیعی داریم ونه در بخش کارهای آبخیزداری و آبخوانداری، ما هیچ نیازی به بستر جغرافیای طبیعی در بخشهای مدیریتی نداریم چرا که جامعه ما نه روی زمین که روی هوا زندگی می کند و روی هوا تصمیم میگیرد. ما به بستر جغرافیای طبیعی و دانش مربوط به آن هیچگونه احتیاجی نداریم چرا که نه در کشور ما به خاطر عدم توجه به سازندها سدهایی ساخته می شوند که آبهای شیرین را به شور تبدیل میکند، نه به علت عدم شناخت متروهای زیرزمینی سبب نشست شهرهایمان می شود و نه سالانه میلیونها مترمکعب بارشهای کشور خشک و نیمه خشک ما به هدر نمی رود. ما به بستر جغرافیای طبیعی و دانش مربوط به آن احتیاج نداریم لذا خواهشمندیم از بخش دبیری هم جغرافیای طبیعی را حذف کنند چرا که حفظ مراکز استان ها و پایتخت کشورها و ادیان و جمعیت آنها نیازی به صرف این همه هزینه ندارد و شبکه های خبری و برنامه های مستند خیلی بهتر و با امکانات تصویری قوی تری در راستای آموزش این بخش فعالیت دارند.

 

منتظر دیدگاهها و نظرات ارزشمند شما عزیزان در پایگاه و کانال توسعه روستایی می باشیم. یادمان باشد هیچ کس بیادمان نخواد بود اگر خود به فکر نباشیم. پس خواست های خود را با به گوش مسئولان برسانید.

                 www.toseroostai.ir                                         info@toseroostai.ir

telegram: @toseroostai