پایگاه توسعه روستایی: همزمان با فرا رسیدن تعطیلات سال نو و مسافرت های نوروزی، بر آن شدیم تا بع معرفی روستاهای هدف گردشگری و نمونه بپردازیم. مسلما روستا به عنوان ناب ترین طبیعت بکر و دست نخورده به حساب می آید. با این حال گردشگری روستاها در برخی مناطق مورد غفلت واقع شده است این در حالی است که جاذبه های بسیاری از مناطق روستای از سایر مناطق بیشتر خواهد بود

اگر از ترافیک‌های جاده‌های پرتردد در ایام تعطیلات و سفرهای بی‌شمار به استان‌های شمالی، شیراز، اصفهان و مانند آن خسته شده‌اید و به دنبال مقاصد گردشگری خلوت‌تر و خاص‌تری در شلوغ‌ترین تعطیلات سال هستید، سفر به روستاهای زیبا و خوش آب و هوا پیشنهاد ما به شماست.

اگر شما هم روستای زیبا می شناسید معرفی نماید تا ما هم معرفی نماییم

 

ازمیغان

ازمیغان را به‌راستی باید بهشتی در میان کوه‌های کویری نامید. روستایی است کوهستانی در 48 کیلومتری شمال شرق طبس در استان خراسان جنوبی با حدود 250 نفر جمعیت. این روستا ترکیبی است از باغ‌های مرکبات وانواع میوه‌ها به همراه شالیزارها و نخل‌های زیبا که چشم‌اندازهای کم‌نظیری را برای عکاسی ایجاد می‌کند. چشمه‌های زلال و گوارا در کنار تمیزی زایدالوصف روستا برای هر تازه‌واردی بشدت جلب توجه می‌کند. راه دسترسی به روستا آسفالت است. امکانات اقامتی، دسترسی به آب شرب، برق، تلفن، پوشش تلفن همراه، قنات، رودخانه و چشمه در روستای زیبای ازمیغان امکانپذیر است.



دِهسَلم

اگر از طبیعت‌گردان بپرسید زیباترین مسیر بیابانی ایران کجاست، مطمئنا جاده شهداد به نهبندان در استان خراسان جنوبی را که درست از وسط بیابان لوت گذر می‌کند به عنوان یکی از پیشنهادهای اصلی به شما معرفی می‌کنند. دهسلم، روستایی است که پس از عبور از لوت در نخستین ایستگاه به آن می‌رسید. روستایی بغایت زیبا و آباد با نخل‌های سر به فلک کشیده و گندمزارهای مواج، ایستاده بر کناره لوت با مردمانی که با چهره آفتاب‌سوخته و زحمت کشیده خود وقتی خسته از راه بیابان وارد روستا می‌شوید، خانم‌های روستایی، صنایع‌دستی عمدتا بافته شده با حصیر نخل و لبنیات خود را برای فروش نزد شما می‌آورند. آنجا حتما خرید کنید و بخش‌های مختلف روستا را ببینید؛ تجربه کم‌نظیری است!



اورامان تخت

بدون تردید جزو یکی از شناخته‌شده‌ترین، زیباترین و آبادترین روستاهای غرب ایران در استان کردستان است. سرزمینی اسرارآمیز با خانه‌های سنگی و مطبق به سبک روستای معروف ماسوله در گیلان. با مردمانی بسیار گرمخو.

زیارتگاه پیر شالیار در این روستا با حال و هوای روحانی خاص خود برای بسیاری از پیروانش و البته گردشگران جزو مقاصد مهم استان محسوب می‌شود. هنگام بازدید در روستا به لباس‌های زیبای محلی و تنوع رنگی آنها در تطابق با طبیعت توجه کنید. حتما خوراکی‌های محلی، بویژه نان‌های نازک و خوشمزه محلی و آش گزنه و کباب‌های محلی اورامان را امتحان کنید. از مسجد روستا هنگام ظهر هم حتما بازدید کنید. بویژه پیشنهاد می‌کنیم در این مسجد در کنار اهالی نماز بخوانید و حال و هوای معنوی خاصش را تجربه کنید.
نتیجه تصویری برای اورمان تخت
لادیز

در جنوب شرق ایران، در 100 کیلومتری جنوب زاهدان در استان سیستان و بلوچستان و در نزدیکی مرز میرجاوه، در منطقه‌ای کوهستانی و منتهی به آتشفشان خاموش تفتان، روستایی خوش آب و هوا به نام لادیز جاخوش کرده است. عمده شهرت این روستا به‌واسطه غار زیبا و آبشاری است که در این روستا قرار دارد. در گرم‌ترین روزهای سال وقتی وارد غار لادیز می‌شوید هوایی خنک و نمناک را تجربه خواهید کرد. مردم روستا بیشتر به دامداری و کشاورزی می‌پردازند و در بازدید از روستا می‌توانید از صنایع‌دستی آنها نیز خرید کنید. اگر اهل کوهنوردی باشید، می‌توانید بعد از بازدید از روستای لادیز عازم قله تفتان شوید.
نتیجه تصویری برای لادیز زاهدان
قلعه بالا

از آبادترین روستاها و از مقاصد مهم گردشگری روستایی در استان سمنان است که با همت دهیاری و اهالی آن، خوشبختانه سال به سال به تعداد گردشگرانش افزوده می‌شود. برای سفر به این روستا باید به شاهرود و از آنجا به بیارجمند بروید و سپس با استفاده از نقشه، مسیر آسفالت رسیدن به قلعه بالا را پیدا کنید. کوهستانی بودن منطقه، فاصله زیاد از مناطق شهری، آسمان پرستاره، باغ‌های زیبا و کوچه‌ها و خانه‌های روستایی مرمت و تجهیز شده برای پذیرایی از گردشگران موجب شده هر گردشگری که از قلعه بالا دیدن می‌کند، پس از بازگشت به دیار خود هوس بازدید دوباره از آن را به همراه خانواده و دوستان خود در سر داشته باشد و سفر به قلعه بالا را به چند نفر دیگر توصیه کند.
نتیجه تصویری برای لادیز زاهدان
گازرخان

بدون تردید نگین سرزمین افسانه‌ای الموت با دژهای تسخیرناپذیرش روستای زیبای گازرخان است. روستایی کوهستانی با باغ‌های بی‌نهایت باصفا در پای قلعه تاریخی اسماعیلیان که قرن‌ها پیش و در دوران سلجوقیان و سپس ایلخانان از مراکز مهم سیاسی کشور بوده و نبردهای طولانی به انگیزه به زانودرآوردن دژبانان آن صورت گرفته است. این روستای خوش‌آب و هوا با مناظر زیبا و مراتع کوهستانی پوشیده با گیاهان دارویی مقصد آن دسته از گردشگرانی است که می‌خواهند سفری به قلب طبیعت و تاریخ ایران را تجربه کنند. برای رسیدن به گازرخان باید مسیر طولانی با بیش از 500 پیچ کوهستانی را از قزوین به سوی معلم کلایه و از آنجا به سوی گازرخان طی کنید. در این مسیر حتما سری به دریاچه اوان هم بزنید.

گرمه

باز هم به کویر می‌رویم و این بار در استان اصفهان. روستای گرمه با نخلستان‌های زیبا، خانه‌های قدیمی و اقامتگاه‌های مناسب برای گردشگران از بهترین مقاصد کویری محسوب می‌شود. از مسیرهای مختلفی می‌توانید به گرمه برسید؛ خور، بیاضه و چوپانان از مهم‌ترین مناطق منتهی به این روستا محسوب می‌شوند. علاوه بر جاذبه‌های معماری و طبیعت کویری روستا، چشمه‌ آب معدنی زیبایی نیز در شکاف کوه در روستای گرمه خواهید یافت که ماهی‌های کوچکی دارد که اگر پایتان را در آب چشمه قرار دهید، خواهید دید به آرامی به پایتان نوک می‌زنند و ماساژ می‌دهند. برخی به خاصیت درمانی این ماهی‌ها اشاره می‌کنند. سعی کنید از آرامش روستا بخصوص در شب‌ها نهایت بهره را ببرید.

وَفس

در میان روستاهایی که زبان و فرهنگ خاص خود را دارند، وفس روستایی است که بسیار مورد توجه علاقه‌مندان به زبان‌های محلی است. روستایی در استان مرکزی و در شهرستان کمیجان. مردم این روستا به یکی از قدیمی‌ترین زبان‌های ایرانی یعنی «تاتی» سخن می‌گویند. جالب‌تر آن‌که وفسی‌ها همین زبان تاتی را با گویش وفسی صحبت می‌کنند. فضای کوهستانی این روستا در منطقه میان تفرش، همدان و ساوه در منطقه‌ای به دور از شهرهای بزرگ حال و هوای خاصی به این روستا بخشیده است. نمدبافی، جاجیم‌بافی، گیوه چینی و سبدبافی از مهم‌ترین صنایع دستی این روستاست.

شهرستانک

یکی از دنج‌ترین روستاهای خوش آب و هوا در نزدیکی تهران با طبیعت هزار رنگ، همین روستای شهرستانک است. ایده‌آل برای دوچرخه‌سواری و بازدیدی یک روزه برای ساکنان دو شهر دود زده تهران و کرج. در مسیر جاده چالوس با توجه به نقشه می‌توانید سری هم به شهرستانک بزنید تا عطر دلاویز طبیعت در این منطقه هوش از سرتان ببرد. چه بسا قید سفر به شهرهای شلوغ شمالی را بزنید و تصمیم بگیرید شبی را در این روستا اقامت کنید. جالب است بدانید بومیان اصیل شهرستانک نیز همچون روستای وفس به زبان تاتی سخن می‌گویند. کاخ شهرستانک (قدمت قاجار) به همراه تپه شنستون و قلعه دختر از مهم‌ترین جاذبه‌های تاریخی در طبیعت زیبای شهرستانک هستند.

لافت

این بار به جنوب ایران و جزیره زیبای قشم می‌رویم. در میان انبوه دیدنی‌های این جزیره، بندری سنتی با بادگیرهای افراشته و بسیار زیبا را خواهید یافت. لافت از یک سو رو به جنگل‌های زیبای حرا دارد و از دیگر سو، محل زندگی لنج سازان و صیادانی است که با لنج دل به دریا می‌زنند. مساجد زیبا و آباد با معماری خاص اهل تسنن و سیستم آبرسانی و تأمین آب روستای لافت، معروف به «چاه‌های طلا» از مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری این روستاست. پیشنهاده ویژه، تماشای غروب آفتاب از بالای یک لنج در فضای سرشار از سکون و آرامش خاص حاکم بر لافت است.

نکات مهم در روستاگردی

توسعه گردشگری در روستاها نیازمند توجه به نکاتی است تا به صورت عاملی در جهت تخریب بافت سنتی روستا عمل نکند. در این صورت کم‌کم روند مهاجرت معکوس از شهرها به روستاها شدت خواهد گرفت:

1ـ به مذهب، زبان، پوشش و هنجارهای اجتماعی مردم روستا احترام بگذارید. شما مهمانید و قوانین اقامت در روستا را میزبان تعیین می‌کند.

2ـ خوراکی‌های مورد نیازتان را از فروشگاه‌های کوچک روستا تأمین کنید. از صنایع دستی و محصولاتشان حتما خرید کنید تا گردشگری شما عایدی مالی برای میزبانانتان به همراه داشته باشد و انگیزه بیشتری برای ماندن در روستا و پذیرایی از شما برای سفرهای بعدی‌تان پیدا کنند.

3ـ به تصور شهرنشین بودن و... ابدا تصور نکنید وارد مکانی شده‌اید که از امکانات روز عقب مانده‌ است. خوشبختانه بیشتر روستاها به امکاناتی مانند اینترنت دسترسی دارند و بسیاری از جوانان روستایی تحصیلکرده‌اند.



4ـ فروتنانه و مانند مهمان در روستا گردش و با اهالی سلام و علیک کنید. سلام و علیک و دست بلند کردن، هنجار زیبای رایج در اکثر قریب به اتفاق روستاهای ایران است.

5ـ زباله‌هایی را که در روستا تولید می‌کنید را در محل‌های مخصوص جمع‌آوری زباله قرار دهید. اگر چنین جایی را پیدا نکردید، زحمت برگرداندن آنها را همان‌طور که با خود آورده بودید متقبل شوید. قرار نیست زباله‌ها در روستا بعد از بازدید شما و همراهانتان به یادگار در طبیعت رها شود

 

لینک کوتاه مطلب                                           

https://goo.gl/OUCKsH 

Copy short URL