پایان نامه نویسی (گام اول) -------------------- نحوه انتخاب استاد راهنما

یکی از تفاوت های بارز مقاطع تحصیلات تکمیلی با سایر مقاطع، پژوهشی بودن فعالیت ها در این مقاطع می باشد که عمدتا در قالب پایان در مقطع کارشناسی ارشد و رساله در مقطع دکتری بیان می شود.فرایند انجام یکک پایان از ابتدا تا انتها در مقطع ارشد عمدتا یک سال و گاهی بیشتر طول می کشد. اولین گام در انجام یک پایان نامه ، انتخاب استاد راهنما می باشد.استاد راهنما به عنوان اصلی ترین استاد هر دانشجو در مقاطع ارشد و دکتری به حساب می آید و دانشجویان همواره با استاد خود در ارتباط بوده و حتی در برخی مواقع این ارتباط بعد از دوره آموزشی ببرای مراحل علمی بعد هم ادامه می یابد. حال سئوال اصلی این است استاد راهنمای خود را چگونه انتخاب کنیم و چه اولویت های را در نظر بگیریم

** هر گروه یا دانشکده ای در سایت دانشگاهی خود بخشی را به اعضای هیئت علمی و اساتید خود اختصاص داده است که در آن، هر استاد صفحه شخصی داشته که چکیده فعالیت ها، سوابق، پایان نامه های انجام داده و علائق علمی مشخص شده است. دانشجویان با مراجعه به این بخش می توانند استاد مورد علاقه خود را انتخاب نمایند.

ü    نکته اول : هر چه بین تخصص استاد و محور مورد علاقه دانشجو تناسب بیشتری وجود داشته باشد برای دانشجو بهتر است

ü    نکته دوم : هر چه مرتب علمی استاد بالاتر باشد در مراحل علمی بعد از فارغ التحصیلی و سایر مراحل بهتر است

ü    نکته سوم : اساتیدی که در طول دوره دروس کاربردی و حضور بیشتری در گروه دارند اولویت بیشتری دارند.

قابل توجه دانشجویان رشته های مرتبط با توسعه روستایی و کشاورزی : سایت روستانت در بخش فرهیختگان ، علایق و سوابق علمی اساتید هر استان را به تفکیک قرار داده که می تواند بسیار موثر باشد.